Blog

KISBABÁS ARCBŐR EGY ÓRA ALATT

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Melyik Nőnek ne lenne a vágya, hogy arcbőrének tapintása olyan legyen, mint egy kisbabának? Hogy kisimult legyen, üde és hamvas. Nos, ennek elérése érdekében rengeteg kozmetikai szolgáltatást fejlesztettek ki, és rengeteg krémet vezettek be a piacra.  Én most egy elég népszerű, és nem egy csillagászati áron elérhető kezelést szeretnék bemutatni, amit szeretett kozmetikusom, Palotás Gabriella csodakezei által meg is tapasztalhattam a saját bőrömön. 

A kezelés neve: Relaxáló arcmasszázs. Régóta terveztem, hogy kipróbálom, és tegnap végre jutott is rá időm. Megérkeztem, kaptam egy fehér kis zsákszerű ruhácskát, ami azért kellett, - mint utólag kiderült -hogy a dekoltázs feletti területet, és a hátat is át lehessen masszírozni. No meg a fejpánt, aminek elég egyértelmű a funkciója.

Hogyan is épül fel a kezelés? A teljes kezelés körülbelül egy órás, az első, kicsivel kevesebb, mint fél óra az előkészítés , a második fél óra pedig a masszázs.

Előkészítés

1. A legelső lépés a bőr letisztítása, a szennyeződések és smink eltávolítása, ez általában arctisztító tejjel történik. Annyira kellemes illata volt, Gabi Maria Galland Paris nevű termékekkel dolgozik nagyrészt, ez egy igen magas minőségű termékcsalád. 
2. A második lépés a peeling, ami a bőr elszarusodott rétegének vékonyítását, eltávolítását jelenti. Azért fontos ez az eljárás, mert nem az imént említett bőrréteget kell táplálni, hanem az alatta lévőt. Jelen esetben biológia peelinget alkalmazott nálam a kozmetikusom, aminek lényege, hogy nem mechanikailag távolítjuk el az elhalt hámsejteket, hanem növényi enzimek segítségével. Ez lúgos kémhatású, és oldja a keratint. Egy picit hosszadalmasabb eljárás, de nagyon jó és hatékony eredmény tapasztalható az úgyszintén Maria Galland enzimatikus peelingnél. 
3. Tonikkal semlegesítette Gabi a kémhatást, továbbá ezzel készítette fel a bőrt a további hatóanyagok felszívódására, márkában még mindig a Gallandot használta.
Ami számomra nagyon kellemes volt, hogy minden egyes krémet, egy meleg-vizes törölközős borogatás követett, majd ezzel törölte át az arcom, a testem, és távolította el a maradék krémet.

Masszázs

Bizton állíthatom, hogy egész idő alatt úgy mosolyogtam, mint a vadalma. Mint fentebb is említettem, a legmeglepőbb számomra hogy Gabi a az arcmasszázsban más testtájakat is átdolgozott. Ez inkább a luxusszalonokban jellemző.
A masszázst a hátnál, a karoknál, a dekoltázsnál kezdte. A gerinc melletti izmokat alaposan átgyúrta. Ez azért is volt fontos, mert itt rengeteg idegkilépési pont van. Gabi ezt a területet jól átdolgozta, így sokkal jobban el tudtam lazulni, és fel tudtam készülni a masszázsra. Ezzel párhuzamosan következett a csuklyás izom meggyúrása, amivel rengeteg stressz távozott belőlem. Ugyebár a masszázs lépésről lépésre van felépítve, így fokozatosan haladtunk a nyakról az arc irányába. 
Először történt a hatóanyag szétoszlatása. Payot elixírt kaptam az arcomra, ami bőrrokon zsírokat és olajokat tartalmaz, illetve zsírban oldódó vitaminokat. Ez nem egy kifejezett száraz olaj, de nagyon jól felszívódó és tápláló, ami után nem volt tocsogós és zsíros érzésem. Gabi elmondta, hogy eszméletlenül jól ránctalanít, és olaj lévén nagyon jól nyomja be a vizet a bőrbe. Ezért kaptam mellé vizes bázisú masszázskrémet, továbbá úgyszintén a Payot -tól egy féldrágaköves, rodokrozit tartalmú zsíros, egy idő után elolvadó terméket. 


Először Gabi hozzászoktatott, hogy ez nem feltétlen csak egy simogatómasszázs lesz, hanem egy alap izomgyúrás is. Utána a vérbőség fokozására és az izom ellazítására tevődik át a hangsúly, hogy azt később alaposan átgyúrva kicsit felélénkítsük a pihenésből, majd az átgyúrt izmokat visszafeszítjük a simítómozdulatokkal és utána jönnek a relaxációs mozdulatok.
Nagyon kellemes élmény volt. Ezen fél órában sötét volt a kozmetikában, minimális hangulatvilágítás volt csupán, a zene mindig passzolt az aktuális kezelési fázishoz. Ha erősebben gyúrt, dinamikusabb volt, ha lágyabban, akkor a zene is eszerint változott. A keze nagyon kellemes meleget árasztott, tényleg lehetett érezni hogy szereti csinálni, és szívét-lelkét beleadja. A végén megsimítottam az arcom, és mintha nem is az én bőröm lett volna, hanem egy kisbabáé. 

 

Ez a kép másnap reggel készült ébredés után. Igen, nagyon előnyös volt ennyire belefényképezni az arcomba, tudom, de csak így tudom megmutatni az eredményt. Nincs rajtam sem alapozó, sem pedig púder. Viszont a 3D szempillának köszönhetően már most olyan, mintha smink lenne rajtam. Nagyon feldobja az arcot. Itt pedig már több hetes, lassan mennem kéne töltetésre. Erről is írok egy cikket a későbbiekben. Túlzottan problémás sosem volt a bőröm, de a "T" vonalban hajlamos vagyok a zsírosodásra, másutt pedig a szárazságra. De a kezelés után egyiket sem tapasztaltam. Azt hiszem a kép önmagáért beszél.

Mindenkinek tiszta szívből tudom ajánlani Palotás Gabriellát, megfizethető áron dolgozik, és már egy masszázs után látható és érezhető a különbség. Az elérhetőségét bárkinek szívesen megadom, írjatok levelet! :)

 

 

Off Canvas Menu